Ga naar de content
bg bg bg

De vakbonden hebben de gemeentelijke werkgevers op 14 december laten weten dat zij niet verder onderhandelen over de nieuwe cao. Zij zullen de werkgevers rond de feestdagen een ultimatum sturen.

Afstand te groot

De werkgevers hebben gedurende de onderhandelingen meerdere malen een bod gedaan. Het meest recente bod is van 16 november met een salarisverhoging van 5% voor 2023 en 3% voor 2024, een uitbreiding van de vakantie met 2 dagen en een verhoging van de thuiswerkvergoeding naar € 3. De vakbonden constateren slechts dat de afstand groot is, en willen geen tegenbod doen. Ze willen dus niet onderhandelen.

Cao loopt door in 2023

De gemeentelijke werkgevers zullen het ultimatum en de reactie daarop plaatsen op wsgo.nl en vng.nl. De cao is niet opgezegd en loopt daardoor ook in 2023 door. Onlangs hebben de werkgevers vanwege het uitblijven van de cao een eenmalige uitkering gegeven van € 750 of € 375, afhankelijk van de loonschaal. Hiernaast is met de vakbonden afgesproken dat ook de thuiswerkvergoeding van € 2 doorloopt in 2023.

Bekijk hier een overzicht van het bod van de werkgevers

Delen