Ga naar de content
bg bg bg

De werkgevers WSGO en VNG hebben op 16 november een nieuw bod gedaan voor de cao. De vakbonden gaan dit bod met hun achterbannen bespreken en bepalen of ze ruimte zien om verder te onderhandelen.

Salaris en vakantie

Het bod van de werkgevers houdt onder andere in een cao voor 2 jaar (2023 en 2024) met een salarisverhoging van totaal 8%, en een uitbreiding van de bovenwettelijke vakantie naar 8 dagen voor alle medewerkers.

Tijdig naar een nieuwe cao

Werkgevers willen tijdig een akkoord sluiten en organisaties en medewerkers zekerheid geven over de arbeidsvoorwaardenontwikkeling. Er wordt een groot beroep gedaan op gemeenten en daarmee op hun medewerkers. Werkgevers vinden:

  • het belangrijk dat de arbeidsvoorwaarden bijdragen aan goed werk en een goede afstemming met de privéwensen
  • dat met dit bod een stap is gezet naar een nette loonafspraak, die zich kan meten met andere cao’s bij de overheid en in de markt

Meer reële wensen voor nieuwe cao

Het is niet het laatste bod van de werkgevers. De WSGO en VNG maken zich zorgen over de omvang van de eisen van de vakbonden en de bereidheid om stappen te zetten naar een reële en marktconforme afspraak. Werkgevers hopen dat de gesprekken van de vakbonden met hun achterban leiden tot meer reële wensen voor een nieuwe cao. 

Delen