Ga naar de content
bg bg bg

Het bestuur heeft op 23 november de afspraak over de eenmalige uitkering bekrachtigd. In december wordt een eenmalige uitkering uitgekeerd aan alle medewerkers die vallen onder de Cao SGO. Daarnaast is afgesproken dat medewerkers ook na 1 januari 2023 recht op een thuiswerkvergoeding hebben.

Aanleiding

Het overleg over de gemeentelijke cao voor 2023 gaat trager dan gewenst. Werkgevers WSGO en VNG spraken daarom met de vakbonden af om medewerkers in december een eenmalige uitkering te geven van € 750 of € 375 (afhankelijk van inkomen). De afspraak werd vorige week voorgelegd in een ledenraadpleging.

Uitslag

  • Voor: 69
  • Tegen: 5
  • Totaal aantal reacties: 74

Thuiswerkvergoeding

Medewerkers onder de gemeentelijke cao’s hebben ook na 1 januari 2023 recht op een thuiswerkvergoeding. Hiertoe is artikel 3.22A lid 7 geschrapt, waarin stond dat de thuiswerkvergoeding tot en met 31 december 2022 loopt. Daarmee geldt de thuiswerkvergoeding van € 2,- netto per dag tot partijen iets anders afspreken.

Beide wijzigingen zijn verwerkt in de CAO SGO en Cao Gemeenten. Deze worden nu aangemeld bij de minister van SZW. De uitleg van de afspraak over de eenmalige uitkering en de thuiswerkvergoeding staat in de LOGA-salarisbrief.

Delen