Ga naar de content
bg bg bg

Het werkboek Succesvol de arbeidsmarkt op! Hoe pak je dat als gemeente aan? is vanaf nu gratis beschikbaar. Het werkboek is ook geschikt voor WSGO-leden. Er werd halsreikend naar uitgekeken nu de krapte op de gemeentelijke arbeidsmarkt steeds groter wordt en daarmee ook de uitdagingen om het personeelsbestand up-to-date te houden.

Het werkboek is een praktische handreiking, aangevuld met tips en inspirerende praktijkvoorbeelden, die helpen om de eigen arbeidsmarktvraagstukken te beantwoorden. 

Grote uitdagingen op de arbeidsmarkt

Het lastige aan de arbeidsmarkt is dat deze steeds in beweging is. Gemeenten en gemeentelijke organisaties staan voor grote uitdagingen, zoals technologisering, een wat ouder personeelsbestand, een hoog aantal vacatures en daarbinnen ook een aantal moeilijk te vervullen vacatures. Hoe zorg je er als werkgever voor dat het personeelsbestand gezond is voor nu en in de toekomst?

Direct aan de slag

In 9 stappen worden gemeenten meegenomen in het denken over arbeidsmarktvraagstukken, aangevuld met tips en inspirerende praktijkvoorbeelden. Hiervoor worden kaarten gebruikt, zoals: trendskaarten waarin kennis wordt aangeboden en optiekaarten ter inspiratie. De vragen zijn voor iedere gemeente gelijk, de antwoorden verschillen. Aan de hand van deze stappen wordt de route van de gemeente duidelijk en ontvouwt zich een heldere arbeidsmarktvisie op maat. Met als resultaat meer grip op de eigen arbeidsmarkt.

Webinar 

Dinsdag 23 november van 10.00 tot 11.30 uur bieden A&O fonds Gemeenten en VNG een webinar aan voor medewerkers bij gemeenten en gemeentelijke organisaties (WSGO leden). Tijdens het webinar wordt toegelicht hoe u direct aan de slag kunt met het werkboek. Inschrijven kan via deze link.

Denktank Arbeidsmarkt

De VNG en A&O fonds Gemeenten hebben gezamenlijk met de vakbonden FNV, CNV, CMHF in de Denktank Arbeidsmarkt - onder leiding van De Argumentenfabriek - het werkboek samengesteld. In de denktanksessies was een belangrijke rol weggelegd voor gemeentemedewerkers: gemeentesecretarissen en strategisch adviseurs.

Download het werkboek

Delen