Ga naar de content
bg bg bg

Bijna iedereen kent wel het belang van regelmatig sporten, gezond en matig eten. Wat veel minder mensen weten, is dat het belangrijk is om ook goed voor je brein te zorgen. Meer dan 800.000 Nederlanders gaan op dit moment gebukt onder een burn-out. Met meer breinkennis kan dit aantal drastisch dalen.

De VNG organiseert een webinar speciaal voor HR-medewerkers van gemeenten, provincies en waterschappen. Samen met de zorgverzekeraars CZ, Menzis en IZA.  

Keynote speaker

Rick van Asperen is de keynote speaker. Hij brengt inzichten uit de psychologie, sociologie, zen en humanisme op een creatieve en prikkelende manier bij elkaar om mensen en teams te inspireren. In zijn lezing geeft hij nieuwe inzichten in hoe je het brein kunt trainen om stressvolle gedachten en ongezonde patronen de baas te zijn. Dit past in het streven naar minder ziekteverzuim. 

Deelsessies

Na het plenaire deel verzorgen CZ, Menzis en IZA elk een deelsessie. Je kunt 1 deelsessie volgen.

Deelsessie Bewegen: het beste medicijn!

Als bewegen een pil was, zou iedereen hem nemen. Zó overtuigend zijn de gunstige effecten van beweging. Mensen die fysiek actief zijn, voelen zich beter en gezonder en zijn minder vaak ziek. Hoe komt dat? En wat kunt u doen als HR-professional in de dagelijkse praktijk voor uw medewerkers? In deze deelsessie wisselen wetenschap en praktijk elkaar af. Door: Jeroen Flim, Programmamanager Bas van de Goor Foundation en Karine van ‘t Land, arts Maatschappij + Gezondheid en Zorgexpert leefkracht. Deze deelsessie wordt mogelijk gemaakt door Menzis.

Deelsessie Omgaan met de mentale aspecten aan hybride werken

We leven in dynamische tijden. Corona leerde ons van de ene op de andere dag dat thuiswerken heel goed mogelijk is. Nu, na 2 jaar (deels) thuiswerken, moeten we weer leren om te gaan met hybride werken, ofwel tijd- en plaats onafhankelijk werken, op kantoor en thuis. Dit vraagt om aanpassingsvermogen. Velen worstelen hiermee en raken overprikkeld. Hoe kunnen we hier effectief mee om leren gaan? Daarover gaan we met Annemie Webers in gesprek in de workshop ‘Omgaan met de mentale aspecten aan hybride werken’. Deze deelsessie wordt mogelijk gemaakt door CZ. 

Deelsessie Voeding: Weet wat je eet

Gezond eten valt niet altijd mee. Je hoort verschillende berichten. Word je van koolhydraten dik? Moet iedereen aan de supplementen? Is te veel fruit ongezond? In dit webinar wordt duidelijk gemaakt wat je nodig hebt aan voeding en waarom. Met praktische tips en adviezen om je gezonder en vitaler te voelen. Door: Millie van der Heijden, ‘vitaloog’ en hoofddocent Voeding bij de Vitacademie. Deze deelsessie wordt mogelijk gemaakt door IZA.

Aanleiding

CZ, Menzis en IZA zijn de aanbieders van de collectieve zorgverzekering bij de decentrale overheden. Samen met VNG Risicobeheer zetten zij zich in voor het verminderen van ziekteverzuim.
 

Locatie en tijd

  • Het webinar vindt plaats op 11 oktober van 14 tot 15:45 uur.

Doelgroep

  • HR-medewerkers van gemeenten, provincies en waterschappen.

Aanmelden

Meld je aan met een mail naar rpo@vng.nl  geef daarbij aan welke deelsessie je wilt volgen:

  • Bewegen: het beste medicijn!
  • Omgaan met de mentale aspecten aan hybride werken
  • Weet wat je eet

Organisator

VNG Risicobeheer i.s.m. Menzis, IZA en CZ

Delen