Skip to main content
bg bg bg

Gemeentelijke organisaties die zich inzetten om medewerkers financieel fitter te maken: heeft dat een positieve invloed op duurzame inzetbaarheid, vitaliteit of mobiliteit? En zitten medewerkers wel te wachten op ondersteuning van hun werkgever?

Dat zijn de vragen die enkele gemeenten en gemeentelijke organisaties gaan beantwoorden met hun deelname aan de pilot van Geldvinder, een platform dat medewerkers ondersteunt bij financiële gebeurtenissen, doelen en momenten.

Wat is Geldvinder?

Geldvinder geeft medewerkers, op basis van de persoonlijke situatie, informatie om verstandige en vaak complexe keuzes te maken. Denk aan het kopen van een huis, een scheiding, veranderen van baan, sparen voor een sabbatical, meer of minder werken, pensioen of nabestaandenvoorzieningen voor gezinsleden, en het aflossen van schulden.

Pensioenuitvoerder APG ontwikkelt dit platform voor financiële fitheid en doet dat in co-creatie met 18 partijen, waaronder het A&O fonds Gemeenten, de VNG, ministerie van Defensie, UMC Utrecht, VU Amsterdam en Alliander.

Pilot-gemeenten

Medewerkers van de gemeenten Velsen, Kampen, Rotterdam, Zeist en Kapelle maken de komende maanden gebruik van Geldvinder. De pilot draait niet alleen om het testen van de functionaliteiten van het platform. Het voornaamste doel is om te onderzoeken of het instrument aansluit bij goed werkgeverschap en of het een werkvloer oplevert met gemotiveerde en productieve medewerkers die enthousiast gebruik maken van het platform.

Meedoen?

Er is ruimte voor nog enkele gemeenten en gemeentelijke organisaties in de pilot. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Richard Coonen (APG), telefoon: (06) 109 734 62.

Meer informatie