Ga naar de content
bg bg bg

Vanaf 1 januari 2025 verdwijnt het handhavingsmoratorium. Dit betekent dat de Belastingdienst weer gaat handhaven op schijnzelfstandigheid. Gemeentelijke organisaties moeten goed aandacht besteden aan hun externe inhuur.

Webinar terugkijken over ontwikkelingen arbeidsrecht

Tijdens het door de VNG georganiseerde webinar van 26 september vertelden experts van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en de Belastingdienst wat deze ontwikkelingen in het arbeidsrecht betekenen voor werkgevers en zzp’ers. En hoe het zit met het kwalificeren van arbeidsrelaties. 

Besteed aandacht aan externe inhuur

Het opheffen van het handhavingsmoratorium per 1 januari 2025 betekent dat gemeentelijke organisaties goed aandacht moeten besteden aan hun externe inhuur. Het is dus verstandig als organisatie beter scherp te hebben/krijgen hoe het personeelsbestand qua soorten contracten eruit ziet.

Publiekscampagne Rijk gestart

Er is een Rijksbrede publiekscommunicatie over werken met en als zelfstandige(n) van start gegaan. Naast informatie op het VNG-werkgeversforum worden gemeentelijke werkgevers aangeraden de berichtgeving van de Rijksoverheid in de gaten te houden.

Extra informatie omtrent handhaving vindt u op de website van de Belastingdienst.

Delen