Ga naar de content
bg bg bg

Meer diversiteit en inclusie op de werkvloer levert veel voordelen op voor gemeenten en gemeentelijke organisaties. Onderzoek toont bijvoorbeeld aan dat divers samengestelde organisaties en teams creatiever, innovatiever en wendbaarder zijn. De VNG en de WSGO willen graag de gemeentelijke organisaties verder ondersteunen in het zetten van stappen naar een meer inclusieve organisatie.

Daarom ontwikkelen we met de leden een handreiking over inclusief werkgeven. We maken daarbij gebruik van de expertise en ervaring van AWVN. Voor de handreiking hebben we jouw input hard nodig. We willen graag weten wat er speelt in de praktijk en waar ondersteuning nodig is. In een workshop inventariseren we de behoeften, halen we ervaringen op en verkennen we materialen.

Wanneer?

De workshop is op woensdag 8 november van 13.00 tot 16.00 uur in de omgeving Utrecht. Mocht je collega’s of collega’s bij andere gemeenten of gemeentelijke organisaties kennen die zeker ook niet mogen ontbreken, laat het ons dan weten.

Goede voorbeeld?

Ben je niet in de gelegenheid om op 8 november aan te haken, maar heb je wel een mooi voorbeeld van welke inclusieve stappen jullie zetten? In de laatste twee weken van november houden we interviews om verhalen op te halen die anderen kunnen inspireren. We horen het graag als we je hiervoor mogen benaderen.

Je kunt je opgeven voor de workshop op 8 november door een bericht te sturen aan: merel.van.linschoten@vng.nl. De goede voorbeelden, maar ook andere vragen mogen ook verzonden worden naar dit e-mailadres.
 

Delen