Ga naar de content
bg bg bg

Uit de Vacaturemonitor van het A&O Fonds Gemeenten blijkt dat het aantal vacatures in de eerste helft van 2024 met 15% is gestegen ten opzichte van de laatste 6 maanden van 2023.

Vooral vacatures in het zorgdomein nemen toe, ook is er meer vraag naar stagiaires/trainees. Hoewel de meeste vacatures minimaal een hbo-niveau vereisen, is er opvallend veel vraag naar mbo-stagiaires/trainees. Ook hadden gemeenten voor de realisatie van de woningbouwopgave in het eerste halfjaar van 2024 veel financieel specialisten, specialisten ruimtelijke ordening/milieu en juristen nodig.

Moeilijk vervulbare vacatures

De afgelopen jaren bleken steeds in dezelfde functiegebieden veel moeilijk vervulbare vacatures te staan. Deze gebieden zijn ruimtelijke ordening/milieu, bouwkunde/civiele techniek, welzijn/jeugdzorg, juridisch en financieel/economisch. Het aandeel moeilijk vervulbare vacatures voor beleidsadviseurs is relatief laag. Er worden echter zoveel beleidsadviseurs gevraagd dat het aantal moeilijk vervulbare vacatures in absolute termen nog steeds erg hoog is.

Lees verder en download de monitor

Delen